Sal Maris

Sal Maris

cvijet soli za dnevnu higijenu nosa I olakšavanjE tegoba disanja

Sal maris

Sal Maris - izotonična i hipertonična otopina morske soli

Sve Sal Maris otopine proizvedene su od cvijeta soli i imaju jednaku primjenu i na odrasle i na bebe, djecu, trudnice, sportaše, industrijske radnike.  U ovom trenutku obzirom na posebne zahtjeve pojedinih segmenata kupaca, u okviru Sal Maris programa tržištu, nudimo nekoliko varijanti  i pod varijanti proizvoda za različite segmente kupaca. Osim što je ugrađen u izotonični sprej za nos, Sal Maris cvijet soli koristi se za inhalaciju, regulaciju probave, kod žena ublažava tegobe u klimakteriju i za vrijeme menstrualnog ciklusa, za osvježenje organizma i opuštanje napetosti, za osobe koje pate od pomanjkanja kalcija i magnezija.

~ Zašto koristiti Sal Maris ~

Na globalnoj razini, u velikim broju znanstvenih radova, je dokazana korist morske vode i morske soli za zdravlje ljudi. Ključnih 5 razloga zašto probleme dišnih puteva pokušati riješiti baš sa izotoničnom i/ili hipertoničnom otopinom morske vode i morske soli Sal Maris, je zato što naša kompanija koristi:

Morsku vodu i sol Jadranskog mora koje zbog geografskog položaja ima „unikatan“ utjecaj biljnog svijeta u i van mora na kvalitetu soli.
 Otopinu morske vode i morske soli proizvedenu od najbolje vrste soli – Cvijeta soli.

 Cvijet soli koji je „ubran“ čisto na tradicionalni način i unutar ekoloških standarda procesa proizvodnje.
Proizvodni proces u kojem se analizira, puni i pakira otopina, uključuje najmodernije proizvodnu opremu i tehnologije.

Način čuvanja proizvoda, tijekom skladištenja i transporta, uključuje digitalizirani 24-satni on-line nadzor ključnih paramatara koji utječu na očuvanje deklarirane razine kvalitete proizvoda.

OD PRIRODNIH SASTOJAKA

Sal Maris se proizvodi od najkvalitetnije soli - "cvijet soli" na tradicionalan način prema standardima ekološke proizvodnje.

JEDNOSTAVNO KORIŠTENJE

"Bag on valve" tehnologija omogućuje jednostavno korištenje za djecu i odrasle. 

NE STVARA OVISNOST

Sal Maris ne sadrži konzervanse i ne stvara nikakvu ovisnost o korištenju.

~ Mišljenje liječnika ~

Sprejevi za nos sa morskom soli pakirane u ovoj tehnologiji,  ublažavaju simptome akutnih i kroničnih rinosinusitisa, ublažavaju simptome akutne infekcije gornjih dišnih puteva, olakšavaju uklanjanje sluzi i kore u nosnoj šupljini, pripremaju i čiste nosnu šupljinu prije primjene lijekova. Čišćenja nosa sa otopinom morske soli,  preventivno sprječava infekciju i vraća/zadržava ugodan osjećaj. U velikim oscilacijama između vanjske vrućine i ulaska u klimatizirane prostore, izotonična i hipertonična otopina morske vode i morske soli, prevenira kihanje. Isto tako prije unošenja lijekova, pročišćava nos i omogućava njihovo snažnije djelovanje. Pozitivan utjecaj otopina morske soli ima na sve one koji su alergični na ambroziju, pelud i kućnu prašinu.Dugi niz godina morska voda predstavlja predmet znanstvenih medicinskih istraživanja, zbog davno prepoznate pomoći u liječenju mnogih kroničnih i akutnih bolesti, u vidu talasoterapije, te za liječenje sinusnih bolesti i bolesti gornjeg dišnog sustava preko inhalacije aerosola morske vode. Znanstvena istraživanja su pokazala da inhalacija hipertonične ili izotonične slane otopine, povoljno utječe na liječenje kronične upale sinusa i nosne sluznice. Nadalje, utječe i na smanjenje simptoma vezanih uz nos i nosne sinuse kod prehlade i gripe. Također se pokazalo da je i rjeđa pojavnost ponovnih simptoma vezanih uz nos i sinuse, nakon preboljele prehlade i gripe.Pokazalo se i da inhalacija aerosola, slane otopine sa fiziološkom morskom vodom, povoljno djeluje na simptome alergijskog rinitisa (upala nosne sluznice) kod djece,  smanjuje potrebu za dodatnim lijekovima i na taj način smanjuje nuspojave i doprinosi smanjenju troškova liječenja. Aerosol sterilne slane izotonične ili hipertonične otopine morske vode može imati višestruku korist kod kroničnih ili akutnih oboljenja na području nosa i nosnih sinusa. 

Upotrebom aerosola u obliku spreja, sa sluznice nosa uspješno se uklanjaju strane čestice poput prašine i različitih potencijalnih alergena. Osim mehaničkog čišćenja, izotonična ili hipertonična slana otopina mora, pomoći će u smanjenju simptoma začepljenja nosa koji nastaju zbog obilnog lučenja sekreta iz upalom promijenjene sluznice sinusa i nemogućnosti fiziološkog pražnjenja sinusnih odjeljaka.Zbog navedenih korisnih učinaka na sluznicu nosa, pripravak aerosola sterilne slane izotonične ili hipertonične otopine mora, može naći svoju primjenu za smanjenje simptoma kroničnog ili akutnog alergijskog rinosinusitisa. Primjenu može naći i u smanjenje simptoma za vrijeme ili iza akutne virusne ili bakterijske upale gornjih dišnih puteva, za smanjenje simptoma te za brži oporavak iza operativnih zahvata u nosu. Ujedno se može koristiti za pripremu nosne sluznice prije primjene određenih lijekova, ili jednostavno kao pripravak za redovitu higijenu nosa i nosne sluznice.

1. A randomized, prospective, double-blind study on the efficacy of dead sea salt nasal irrigations. Friedman M(1), Vidyasagar R, Joseph N. Laryngoscope. 2006 Jun;116(6):878-82.
2. Nasal saline irrigations for the symptoms of chronic rhinosinusitis. Harvey R(1), Hannan SA, Badia L, Scadding G. Cochrane Database Syst Rev. 2007 Jul 18;(3):CD006394.
3. Dead Sea salt irrigations vs saline irrigations with nasal steroids for symptomatic treatment of chronic rhinosinusitis: a randomized, prospective double-blind study. Friedman M(1), Hamilton C, Samuelson CG, Maley A, Wilson MN, Venkatesan TK, Joseph NJ. Int Forum Allergy Rhinol. 2012 May-Jun;2(3):252-7. doi: 10.1002/alr.21003. Epub 2012 Feb 15.
4. The effectiveness of nasal saline irrigation (seawater) in treatment of allergic rhinitis in children.Chen JR, Jin L, Li XY. Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2014 Jul;78(7):1115-8. doi: 10.1016/j.ijporl.2014.04.026. Epub 2014 May

Glavni sastojak "SAL MARISA" - cvijet soli, najkvalitetnija je i najzdravija vrsti soli, proizvedena na ekološki način i tradicionalnim načinom proizvodnje koji datira od 1500 godine.

~ Tko su kupci naših proizvoda ~

Izotonična i hipertonične otopine morske soli, vraća vlagu u nosnice koje su nadražene prehladom ili alergijom, koje su suhe ili nadražene pretjeranim korištenjem kapi za nos. Slana morska voda i sprej za nos također omogućuje čišćenje nosne šupljine od viška sluzi, prašine, onečišćenja i alergena u prirodnom okruženju, na neškodljiv i ne štetan način. Proizvodi su formulirani kao sterilne otopine izotonične morske soli i prirodni hipertonične morske soli (izotonične i hipertonične) te pakirane u BOV tehnologiji.

Sal Maris za odrasle i posebne kategorije odraslih (sportaši, industrijski radnici i dr.)

Različitim sportašima amaterima kojima je kvalitetno disanje temelj za obavljanje sportskih aktivnosti i sporije umaranje, Sal Maris će im pomoći da im disanje ne bude prepreka za rekreaciju koja će ih činiti zadovoljnima. S druge strane sportašima profesionalcima koji često ovise o sekundama ili stotinkama i različitim faktorima koji na to mogu utjecati, nos očišćen Sal Marisom neće im biti nepotrebna prepreka.Kompanije u industrijskom sektoru, a koje posebice brinu o svojim zaposlenicima, kao jednu od mjera zaštite na radu, te kao jedan od načina smanjenja negativnog utjecaja prašine na zdravlje radnika, obavezno kupiti proizvodnim radnicima Sal Maris. Naime posebice u metalskoj, drvnoj, kemijskoj industriji, građevini ali i u drugim industrijama, koje koriste i obavljaju razne procese površinske zaštite bojanjem, brušenjem, zavarivanjem,  radnici koji ih obavljaju rade u uvjetima zagađenog zraka. Sal Maris izotonična otopina morske soli će pomoći da kroz nekoliko refleksnih ispiranja nosa, tijekom ili nakon radnog vremena, smanje ili minimiziraju unošenje zagađenog zraka a time i nakupljene sluzi u organizam. Isto tako, Sal Maris će im time povećati kvalitetu radnog okoliša u proizvodnim pogonima a time motivaciju i efikasnost u obavljanju dnevnih zadataka.

Sal Maris za bebe i djecu

Aerosol sterilne slane izotonične ili hipertonične otopine morske vode može imati višestruku korist kod kroničnih ili akutnih oboljenja beba i djece, na području nosa i nosnih sinusa. Upotrebom aerosola u obliku spreja, sa sluznice nosa beba i djece, uspješno se uklanjaju strane čestice poput prašine i različitih potencijalnih alergena. Osim mehaničkog čišćenja, inhalacija aerosola, slane otopine sa fiziološkom morskom vodom mora, Sal Maris otopina će pomoći u smanjenju simptoma alergijskog rinitisa (upala nosne sluznice) kod djece, koji nastaju zbog obilnog lučenja sekreta iz upalom promijenjene sluznice sinusa i nemogućnosti fiziološkog pražnjenja sinusnih odjeljaka. Na taj način Sal Maris smanjuje nuspojave i doprinosi smanjenju troškova liječenja.

Bit će nam drago da Vaše primjedbe i sugestije upišete u ovdje priloženu "Anketu o zadovoljstvu kupaca". Zahvaljujemo na suradnji.