Allergoff

Allergoff

NEUTRALIZIRA GRINJE I BLOKIRA NJIHOVO UDISANJE

Sal maris

spriječava alergije uzrokovane grinjama
Allergof – način primjene

Allergoff je namijenjen osobama koje su oboljele od astme ili atipičnog dermatitisa. Nadalje namijenjen je i onima koji su alergični na kućnu prašinu odnosno na prisutnost i ulazak u prostoru stanovanja peludi, ambrozije te drugih alergena iz okruženja. 
Proizvod djeluje kao dodatna terapija na način da pomaže spriječiti alergije uzrokovane grinjama. On je komplementarna terapija i koristiti se kao dodatni način smanjenja izloženosti alergenima i sprječava nastanak alergija uzrokovane grinjama. Učinkovito smanjuje razinu grinja i njihov utjecaj te smanjuje rizik razvoja bronhijalne astme, atipičnog dermatitisa uzrokovanog kućnom prašinom i dr. Alergeni grinja nalaze se u njihovim mišićima i izmetima, a sve to nevidljivo je okom. Isušeni izmet inhaliramo i tako postajemo postepeno osjetljivi na njega.

~ Zašto koristiti Allergoff  ~

Upotreba ovog proizvoda osigurava dugoročno (3 mjeseca) smanjivanje i neutralizacije tih alergena. Kada se primjenjuje, on imobilizira alergene nastale na tretiranom mjestu stvaranjem filma odnosno barijera te na taj način neutralizira alergene. Na taj način alergeni ne mogu plutati u zraku te se time osigurava smanjenje rizika od njihove plućne aspiracije.
Ovaj proizvod djeluje kao jedna od mjera smanjenja izloženosti ljudskog tijela alergenima iz kućne prašine i grinja, što znači da se koristi za:

1) prevencije od alergijskih bolesti.
2) primarnu i sekundarnu prevencija za pacijente s pretjeranim reakcijama na Aero i kontaktne alergene kao dodatna terapija ali i kako bi se spriječio razvoj simptoma alergije kao što su:
– Kronični rinitis i konjuktivitis;
– Bronhijalna astma (bronhijalne astme)
– Atipični dermatitis uzrokovan kućnom prašinom

Grinje

Kućne grinje ili dermatophagoides pteronissinus su nevidljive za naše oči, jer je njihova veličina samo 0,2 do 0,3 mm. Izgledom podsjećaju na pauka. Žive na naslagama mrtve kože, otpale sa ljudi ili kućnih ljubimaca (psi i mačke). Njihove fekalije koje ostavljaju za sobom mogu uzrokovati alergijsku reakciju i izazvati astmu. Grinje posebno vole sljedeće uvjete života: slabu ventilaciju, prašinu, visoki postotak vlage u zraku oko 60% do 80%, visoku temperaturu- iznad 22 °C, onečišćen zrak, vlažnost u trenutnom okruženju (npr. ljudski znoj, vlažne prostorije) i dr.

Grinje se brzo množe, odnosno nekoliko tisuća grinja nalazi se samo u 1 g prašine. Alergeni grinja nalaze se u njihovim mišićima i izmetima, što je sve nevidljivo ljudskom oku. Isušeni izmet inhaliramo i tako postajemo postepeno osjetljivi na njega. Allergoff nano kapsule sadrže čvrste polimer jezgre s biološkom aktivnom tvari. Allergoff nanošenjem na površinu, kontinuirano otpušta aktivnu tvar i to duže vremensko razdoblje, a sa polimer jezgrama blokira grinje i time zaustavlja te kontrolira njihovo širenja u okruženju.

Prednosti korištenja ove tehnologije za smanjivanje alergena su da:
1. učinkovito uništava razvojne faze nastanka kućne prašine glavnog uzročnik tog tipa alergije
2. lakše uklanja postojeće alergene.
3. ne razmrljava uspješno izolirane površine grinja već ih blokira na mjestu.
4. duže vremensko razdoblje ima učinkovito produženo djelovanje od 3-6 mjeseci.

EFIKASNOST

Učinkovito uništava sve razvojne faze grinja kućne prašine i omogućuje korištenje tretirane površine već za 1 sat

6-MJESEČNO DJELOVANJE

Ima produženo razdoblje učinkovitog djelovanja do 6 mjeseci nakon nanošenja.

NEŠKODLJIVO ZA ČOVJEKA I POVRŠINU NANOSA

Nije škodljivo za čovjeka i ne mrlja se na površinu na koju se raspršuje.

~ Mišljenje liječnika ~

Imunološki sustava štiti ljudski organizam od bolesti. Taj sustav aktivira, samo kada je potrebno, određene supstance u našem organizmu kako bi se obranio od bolesti. Kod alergičnih ljudi, imunološki sustav prepoznaje neke određene faktore koji inače nisu štetni za organizam kao što su fekalije grinja i od njih se brani. Kao posljedica obrambenih mehanizama dolazi do stvaranja antitijela i posljedično oslobađanja histamina koji izaziva alergijsku 

reakciju sa svim svojim simptomima (kašalj, curenje nosa, svrbež očiju, kihanje, kašalj, astma).Alergija na grinje manifestira se kao alergijski rinitis ili astma. U novije vrijeme i trećina odraslih osoba s atipičnim dermatitisom ima alergiju na grinje. To treba uzeti u obzir pri preventivi. Ako je osjetljivost na grinje intenzivna, uspješna terapija može biti posebna imuno terapija.

~ Kome je namijenjen Allergoff  ~

Oboljeli od astme, atipičnog dermatitisa i alergičnima na kućnu prašinu                                                                                         
Allergoff je namijenjen osobama koje su oboljele od astme ili atipičnog dermatitisa. Nadalje namijenjen je i onima koji su alergični na kućnu prašinu odnosno na prisutnost i ulazak u prostoru stanovanja peludi, ambrozije te drugih alergena iz okruženja.

Zaposleni u poduzećima
Allergoff namijenjen je i onim poslodavcima koji u svojim radnim prostorima žele omogućiti stabilne uvijete rada svim zaposlenicima koji su alergični na kućnu prašinu te tretiranjem tepiha, stolica, zavjesa, sjedećih klub garnitura smanjuju negativni utjecaju grinja i alergena na njihove dišne puteve. Nadalje on se koristi u poduzećima koja kontinuirano održavaju čistoću i higijeno na dnevnoj razini ali koja imaju pojedina mjesta koja su nedostupna i na taj način sama po sebi stvaraju izvore novih alergena.

Zdrave osobe i preventivno suzbijanje alergena
Higijena kreveta, zavjesa, tepiha za sve one koji nisu alergični na kućnu prašinu i ostale alergene, sigurno potreban je kao preventivno djelovanje i način sprečavanja da se alergijske reakcije u budućnosti dogode.

Bebe i djeca
Zaštita kreveta ali okruženja djece uz već spomenuto Allergoff ima pozitvne efekte suzbijanja i neutralizacije grinja i kućne prašine sa plišanih igračaka koje su sastavni dio dana svakog djeteta kroz godine odrastanja.

Bit će nam drago da Vaše primjedbe i sugestije upišete u ovdje priloženu "Anketu o zadovoljstvu kupaca". Zahvaljujemo na suradnji.